Příměstský tábor ICOKu byl po 10 letech inovován

První příměstký tábor uspodřádalo sdružení dětí a mládeže Informační centrum oddílů a klubů v roce 2001 a byl zaměřen na Internet.
Připomeňme si tradici příměstských internetových táborů, které začalo pořádat Informační centrum oddílů a klubů ve svém Internetstudiu pro děti a mládež v Praze 4 ve Viktorinově ulici. Tyto příměstské tábory měly osm ročníků a ve dvou letech se tábory neuskutečnily.

Druhou desítku příměstských táborů začíná Informační centrum oddílů a klubů s inovací, která zachovává to, co se osvědčilo a nahrazuje jiným porgramem to, co se s časem přežilo.

„Mezi dětmi poklesl zájem o Internet, ke kterému má dnes už přístup prakticky každý. Počítače ve školách i v domácnostech jsou již dnes samozřejmostí a mnohé děti mají vlastní notebook a nebo mají Internet už i v mobilu“, vysvětluje ředitel ICOKu a vedoucí těchto příměstských táborů ing. Miloslav Fuček. „Děti se navíc stále méně chtějí na Internetu něco učit, takže klesá zájem o to, umět dělat vlastní internetové stránky. Důvodem je mimo jiné i to, že děti se mohou na Internetu projevovat i bez nich buď formou hotových blogů a nebo ještě snáze na facebooku.“

V minulosti rodiče vítali, že dopolední program těchto táborů byl neinternetový a děti byly na Internetu až odpoledne. To bylo vhodné i s ohledem na počasí, protože v létě nás v poslední době pronásledují tropická vedra, a kdo ven odpoledne nemusí, raději nevychází. Internetstudio bylo v suterénu a tak tam bylo i odpoledne v parném létě dýchatelno.

Letošní příměstský tábor se koná 22. až 26. 8. 2011 v Centru zábavy Flora, Čáslavská 5, Praha 3, což je přibližně 200 m od stanice metra Flora. V edle dvou squashových kurtů, v nichý se bude hrát i stolní tenis, je zde i klubovna, která bude zázemím příměstských táborů. I toto Centrum zábavy je v suterénu, takže zde bude odpoledne příjemně.

Většina dopoledních činností zůstane zachována. „Plánujeme návštěvu znovuotevřeného Národního technického muzea“, prozrazuje Fuček. „Oblíbená byla vždy i návštěva Krčského lesa, výlet na Petřín a podle okolností návštěva ještě dalších pražských muzeí.“ K dispozici bude stolní fotbal, šipky, kdo bude mít zájem, bude moct i na Internet a bude-ki se někdo chtít naučit vytvářet jednoduché internetové stránky, tuto možnost mít bude, byť třeba individuelně.

Do programu nově přibude squash. Bude-li zájem, je zde možnost hrát i některé deskové hry jako např. Osadníky z Katánu a další. Program bude vždy od osmi ráno, většinou dopoledne venku s obědem na zpáteční cestě. Odpolední program bude v Centru zábavy až do 17 hodin. Program bude vyplněn soutěžemi, každý den jedna dopoledne a jedna odpoledne, z nichž vzejde bodované pořadí.

Cena příměstského tábora je 1.800,-- Kč. Podrobnosti o něm najdete na nedávno spuštěné stránce Příměstské tábory. Tábor je určen dětem ve věku od 8 do 14 let.
13.05.11

Zpět

Sobota 20.04.2024

PageRank optimalizace PageRank.cz

Vytvořil
MF SOFT